Vogršček srednje jezero, 1. tekma DP RZS v LKO 2018

  2 Maj    DP 2018
  vogrscek-1-tekma-lko
  Maj 2

  Vogršček srednje jezero, 1. tekma DP RZS v LKO 2018

  Rezultat nad vsemi pričakovanji

  Končni rezultat je presegel vsa pričakovanja. Skupaj so ekipe ulovile 387 krapov s skupno težo 731.670 g, kar je za pet (5) sodelujočih ekip v letošnjem prvenstvu izjemen uspeh.

  Zmago si je priborila ekipa RD Bled 1

  Tekmovalca Branislav Orlić in Jasmin Šepić, člana RD Bled, sta v 48 urah, kolikor traja tekma, uspela uloviti 158 krapov s skupno težo 258.500 g. Poznavalci tekmovalnega krapolova vedo, kaj pomeni uloviti tolikšno število rib, kako malo je časa za počitek in prehrano tekmovalcev in kakšen napor predstavljata hranjenje rib in skrb za vsakega ulovljenega krapa. Doseženi rezultat je še en dokaz, da je  tekmovalni krapolov vse kaj drugega, kot poležavanje ribiča na bregu jezera ali reke in čakanje na prijem. Tekmovalca si zaslužita vse čestitke!

  Izvajalka tekme Ribiška družina Renče

  Ribiška družina Renče ali bolje rečeno njeni člani, so izvedli tekmo v skladu z vsemi pričakovanji in v skladu s pravili RZS za LKO. V času trajanja tekme ni manjkalo tehtalcev in sodnikov, vse ribe so bile tehtane in izpuščene nazaj v vodo nepoškodovane v najkrajšem možnem času. Posebna pohvala gre predsedniku RD Renče, ki je bil prisoten na tekmovalni trasi večino časa in je skupaj s tehničnim osebjem skrbel za hitro in natančno tehtanje ulovljenih rib.

  Tekmovanje je potekalo brez vsakih posebnosti v dobrem tekmovalnem duhu

  Vsi sodelujoči tekmovalci so vzeli tekmovanje skrajno resno in so se potrudili za dober rezultat. Lepo sončno vreme je pripomoglo k dobri volji tekmovalcev in k njihovi želji po čim boljšem rezultatu ter k dobri ješčnosti krapov, ki jih v jezeru ne manjka. Majhni krapi so bili v prednosti in so priplavali na krmišča prej kot "ta veliki", kljub temu pa je bilo ulovljenih nekaj večjih in težjih krapov. Vsi krapi so bili v dobri telesni kondiciji in zdravi, ne glede na njihovo velikost in težo. Tekmovalci so ravnali z vsako ulovljeno ribo spoštljivo in humano, tehtalci pa so skrbeli, da so bile vrnjene v vodo v najkrajšem času po ulovu.

  Končna uvrstitev ekip

  Ekipa RD Kočevje, ki jo sestavljajo izkušeni tekmovalci Igor Petković, Klemen Planinc in Rok Horvat, je osvojila odlično drugo (2.) mesto. Tekmovalci so znova dokazali, da imajo veliko znanja in izkušenj, pravilna taktika ribolova in pravilna izbira vab so jim pomagale k ulovu 95 krapov s skupno težo 187.500 g. Tretje mesto je zasedla ekipa RD Pesnica-Lenart, tekmovalca Aleksander Poš in Dejan Mlakar sta ulovila 52 krapov s skupno težo 122.200 g.

  Četrto (4.) mesto si je priborila ekipa RD Voglajna, ki je ulovila 43 rib s skupno težo 93.395 g. Tekmovalca Gregor Iskrač in Matic Johan sodelujeta v ligi LKO prvič, zato si zaslužita pohvale za doseženi rezultat! Peto (5.) mesto pa sta zasedla tekmovalca veterana, ekpa RD Bled 3 z 39 ulovljenimi krapi skupne teže 70.425 g. Čestitke za vztrajnost!

  Rezultati so objavljeni TUKAJ

  Galerijo slik najdete TUKAJ