Usposabljanje Športni delavec v sladkovodnem ribištvu

predavalnica

Usposabljanje za naziv “Športni delavec v sladkovodnem ribištvu” je potekalo v soboto, dne 25.3.2017, v prostorih RD Maribor. Predavatelji Bojan Javornik, Samo Novak in Sandi Kosmač so predavali o organiziranosti tekmovalnega področja v sladkovodnem ribištvu, pravilnikih RZS o tekmovanjih v SŠR, osnovah pedagogike v športu z osnovami psihologije športa, osnovah športne medicine in prve pomoči in o pomenu tekmovalnih dejavnosti za promocijo sladkovodnega ribištva pri nas in v tujini. Posebnosti pravil o tekmovanjih v LKO, LRP in LRM ter o ostalih tekmovalnih panogah so predstavili Bojan Javornik, Drago Ornig in Aleksander Kolar.

Tekmovalni krapolov

Usposabljanje je bilo namenjeno vsem tistim, ki so kakorkoli povezani s tekmovanji v LKO (tekmovalci, tehtalci, sodniki …) in bodo morda letos prvič prisotni na ligaških tekmah kraparjev (kot tudi v ostalih disciplinah), kot tudi za vse otale, ki v preteklosti naziva Športni delavec v sladkovodnem ribištvu še niso pridobili. Žal je bila udeležba tudi tokrat minimalna, kar je zaskrbljujoče.

Ob sprejemu novega Zakona o športu bo to usposabljanje dobilo vrednost tekmovalne licence. Tekmovalcem, ki so bili registrirani že pred letom 2015 se prizna tudi praktični del usposabljanja.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

PRENOS