Usposabljanje Športni delavec v sladkovodnem ribištvu

  predavalnica
  Mar 26

  Usposabljanje Športni delavec v sladkovodnem ribištvu

  Usposabljanje za naziv “Športni delavec v sladkovodnem ribištvu” je potekalo v soboto, dne 25.3.2017, v prostorih RD Maribor. Predavatelji Bojan Javornik, Samo Novak in Sandi Kosmač so predavali o organiziranosti tekmovalnega področja v sladkovodnem ribištvu, pravilnikih RZS o tekmovanjih v SŠR, osnovah pedagogike v športu z osnovami psihologije športa, osnovah športne medicine in prve pomoči in o pomenu tekmovalnih dejavnosti za promocijo sladkovodnega ribištva pri nas in v tujini. Posebnosti pravil o tekmovanjih v LKO, LRP in LRM ter o ostalih tekmovalnih panogah so predstavili Bojan Javornik, Drago Ornig in Aleksander Kolar.

  Tekmovalni krapolov

  Usposabljanje je bilo namenjeno vsem tistim, ki so kakorkoli povezani s tekmovanji v LKO (tekmovalci, tehtalci, sodniki …) in bodo morda letos prvič prisotni na ligaških tekmah kraparjev (kot tudi v ostalih disciplinah), kot tudi za vse otale, ki v preteklosti naziva Športni delavec v sladkovodnem ribištvu še niso pridobili. Žal je bila udeležba tudi tokrat minimalna, kar je zaskrbljujoče.

  Ob sprejemu novega Zakona o športu bo to usposabljanje dobilo vrednost tekmovalne licence. Tekmovalcem, ki so bili registrirani že pred letom 2015 se prizna tudi praktični del usposabljanja.