Tekmovalna podkomisija RZS za LKO

  Predsednik:

  Aleksander Kolar – RD Slov. Bistrica;

  Elektronska pošta

  Člani:

  Milan Rodošek – RD Vrhnika

  Igor Petković - RD Ilirska Bistrica

  Željko Pušnik - RD Voglajna

  Slavko Cuderman - RD Bled

  predsednik lko

  Nagovor predsednika

  Aleksander je moje ime, pišem pa se Kolar. Ribe lovim že od rane mladosti, za prehrano jih kupujem v ribarnicah, vsako ulovljeno ribo pa nepoškodovano vrnem v vodo. To počnem že skoraj trideset let in pri tem bo tudi ostalo.

  Krapolov je postal del mojega življenja pred več kot desetimi leti, sem velik ljubitelj živali in narave, strasten krapar tekmovalec in velik zagovornik »fair playa« v vsakem športu.

  Da sem postal predsednik podkomisije pri Ribiški zvezi Slovenije, je verjetno krivda mojega večkrat predolgega jezika in moje sposobnosti vmešavanja v določene stvari tudi takrat, ko bi bilo morda pametneje, zagotovo pa manj stresno, ostati tiho in pustiti, da stvari tečejo kakor pač tečejo. Vendar, če bi sledil tej logiki, to zagotovo ne bi bil jaz.

  Moje naloge in moje poslanstvo razumem v tem:

  Da tekmovalni krapolov pridobi na veljavi, na vrednosti, na zaupanju vseh, ribičev in ostale zainteresirane javnosti. Želim, da se športni ribolov povezuje v krog – krog zaupanja in ne v krog nevoščljivosti, da se ohrani in dvigne na nivo, ki bo sinonim za:

  • zaupanje med ribiči,
  • za dobre in poštene medsebojne odnose,
  • za vse najboljše na področju tekmovalnega ribolova.

  Naloga nas vseh, ki skrbimo za razvoj in obstanek tekmovalnega krapolova

  Ustvariti moramo najboljše pogoje za delo, za kreiranje najboljših ribičev, ki bodo hkrati tudi najboljši ljudje in ki bodo hkrati tudi najboljši tekmovalci. Vsi ribiči, ki so se ali pa ki se še bodo odločili za tekmovanja v krapolovu se morajo počutiti kot del celote, del jedra. Z medsebojnim sodelovanjem in s pomočjo jim bodimo za vzgled, da se bodo laže soočili s tekmovalnim krapolovom in da bodo imeli motiv, da postanejo najboljši.

  Vsi ribiči ste lepo vabljeni, da sodelujete z nami na področjih, kjer se vidite oziroma veste, da jih obvladate in da nam lahko pomagate ali pokažete boljšo rešitev.

  Aleksander Kolar