Svetovna prvenstva v lovu krapov z obtežilnikom

Svetovna prvenstva

Svetovna prvenstva v lovu krapov z obtežilnikom organizira Mednarodna federacija za sladkovodni športni ribolov (FIPSed), katere članica je Ribiška zveza Slovenije (RZS). Slovenske reprezentance LKO so se do sedaj že večkrat udeležile svetovnih prvenstev in dosegle nekaj zelo dobrih rezultatov.

Vsakoletnih SP se reprezentanca RZS ni mogla udeležiti, saj je vsaka udeležba povezana z visokimi finančnimi in materialnimi stroški, ki jih RZS ne zmore kriti v celoti. Zahvaljujoč finančni in materialni pomoči  sponzorjev in donatorjev so lahko tekmovalci neobremenjeni in vrhunsko pripravljeni zastopali barve Slovenije in dosegli zavidanja vredne rezultate med reprezentancami iz vsega sveta.

 

 

Fédération Internationale de la Pêche Sportive en Eau Douce
FIPSed

Status reprezentanta

Pravico biti reprezentant slovenske reprezentance v sladkovodnem športnem ribolovu ima vsak državljan Republike Slovenije, ki je včlanjen v katero od ribiških družin in ki ima opravljen ribiški izpit. Reprezentant mora imeti status registriranega tekmovalca pri RZS za tekočo tekmovalno sezono in mora izpolnjevati kriterije za članstvo v reprezentanci. Vsak reprezentant mora biti vpisan v register športnikov Slovenije.