Ribnik Bana, 3. tekma DP RZS v LKO 2018

  21 Maj    DP 2018
  ekipa-pesnica-lenart
  Maj 21

  Ribnik Bana, 3. tekma DP RZS v LKO 2018

  Zlata medalja ekipi RD Pesnica/Lenart

  Zlato medaljo na 3. tekmi za naslov državnega prvaka v letu 2018, je osvojila ekipa RD Pesnica/Lenart. Tekmovalci Dejan Mlakar, Sandi Poš in Željko Pušnik so uspeli uloviti 55 krapov, katerih skupna teža je znašala 195.875 g.

  Izvajalka tekme RD Slovenska Bistrica

  Na ribniku Bana se izvaja ribolov krapov in amurjev na način ujemi in spusti. Voda je v kraparkem žargonu dokaj “težka”, čeprav krapov v njej ne manjka. Ribiška družina Slovenska Bistrica, izvajalka 3. tekme DP RZS v LKO 2018 skrbi, da je v ribniku zadostno število zdravih rib, predvsem krapov.

  Skupna teža ulova na tej tekmi, je znašala več kot 530 kilogramov. Najtežjega krapa je uspel uloviti Dejan Mlakar, član RD Pesnica/Lenart. Lep in zdrav krap luskinar, ki je tehtal 13.425 g, je bil izpuščen takoj po tehtanju nazaj v vodo.

  krap-mlakar-pos
  “Brez timskega dela ni uspeha”

  Tekmovalni prostori so bili očiščeni, trasa je bila postavljena na način, ki je omogočal vsem ekipam enakovreden ribolov.

  Tekmovanje je potekalo skladno z veljavnimi pravili

  Vsi sodelujoči tekmovalci so se trudili doseči dober rezultat. Tekmovalci so ravnali z vsako ulovljeno ribo spoštljivo in humano, tehtalci pa so skrbeli, da so bile vrnjene v vodo v najkrajšem času po ulovu.

  Končna uvrstitev ekip

  Ekipa RD Voglajna, za katero sta tekmovala Gregor Iskrač in Matic Johan, je osvojila odlično drugo (2.) mesto. Ulovila sta 33 krapov s skupno težo 131.425 g. Tretje (3.) mesto je zasedla ekipa RD Kočevje, tekmovalca Igor Petković in Rok Horvat sta ulovila 37 krapov s skupno težo 116.275 g.

  Rezultati so objavljeni TUKAJ

  Oglejte si GALERIJO slik