Predlog za spremembo pravil LKO

  izobrazevanje kraparjev
  Jan 21

  Predlog za spremembo pravil LKO

  [ezcol_1half]

  Pravila, pravila, pravila … brez teh ne gre in tudi v tekmovalnem krapolovu se jim ni mogoče izogniti. Pravil nikoli ne moremo prilagoditi željam posameznikov, se pa člani podkomisije za LKO trudimo in poskušamo nekatera določila spremeniti na način, ki bi bil kraparjem tekmovalcem prijaznejši.

  Za kaj gre pri letošnji spremembi v Pravilih LKO? Gre za omejitev minimalne teže ulovljenih krapov in amurjev.

  “V ulov štejejo samo krapi in/ali amurji, teže 1.500,00 gramov (g) in več..”

  [/ezcol_1half]

  [ezcol_1half_end]Tehtanje rib[/ezcol_1half_end]

  Vsi vi, ki ste bili, ste ali še boste aktivni tekmovalci ste zagotovo slišali, da je katera od ekip na kateri od ligaških tekem ulovila enormno število krapov, ki niso dosegli predpisane teže, torej 1500 g. Ne manjka ekip, ki so ulovile tudi več 10 krapov lažjih od 1,5 kg in to samo za nekaj gramov.

  1380 g, 1430 g, 1470 g, 1490 g!!! “Prelahki, žal!” je bilo vse, kar je lahko rekel sodnik. Krapi so bili izpuščeni, ulov ni bil zabeležen. Pri tekmovalcih ni manjkalo slabe volje, gospodarji pa so skomigali z rameni in se čudili: “Ne morem verjeti, nismo vlagali krapov lažjih od 2,5 ali 3 kg … od kod sedaj ti mali krapi?” Moj odgovor: “Čaplje so jih prinesle ali pa ste imeli uspešno drst …”. 😉

  Ker se nekaj podobnega dogaja tudi na svetovnih prvenstvih, je FIPSed po ostrih protestih vodij reprezentanc spremenil pravila.

  Predlog za spremembo Pravil RZS za LKO: 36. člen (tehtnice in postopek tehtanja) V ulov štejejo samo krapi in/ali amurji.

  Sandi