Donavsko jadranski pokal 2017

  DJP 2017

  Tekmovanje v lovu krapov in amurjev na jezeru Čepel, Zrenjanin, Srbija

  Mednarodno tekmovanje v lovu krapov in amurjev, poimenovano Donavsko jadranski pokal, je potekalo v dneh od 31.8. do 03.09.2017 na jezeru Čepel v Srbiji. Jezero se nahaja v bližini Zrenjanina v predmestju imenovanem Mužlja.

  Zrenjanin
  Boštjan Golež, Marino Crnkovič, Slovenija 1
  Aleš Deželak, Aleš Dolgan, Boris Galeković, Slovenija 2

  Slovenija 1 in Slovenija 2

  Tekmovanja sta se udeležili dve (2) slovenski ekipi. Ribiško družino Celje je zastopal tekmovalec Boštjan Golež, ribiško družino Voglajna Marino Crnković in ribiško družino Bistrica Aleš Deželak, Aleš Dolgan ter Boris Galeković. Udeležba na tekmovanjih v lovu krapov terja od tekmovalcev veliko finančnih sredstev, ki jih večji del zagotovijo sami. Njihove matične ribiške družine jim največkrat povrnejo stroške prevoza, goriva in cestnin, nekatere pa tudi stroške za prehrano. Štartnino krijeta RZS in podkomisija RZS za LKO.

  Na tem tekmovanju, je sodelovalo devet (9) ekip. Ekipi iz Slovenije sta se uvrstili na peto (5) in sedmo (7) mesto za kar si zaslužita čestitke.

  Najtežja riba

  Pokal za najtežjega krapa

  Boštjan Golež in Marino Crnković, Slovenija 1, sta prejela pokal za najtežjega ulovljenega krapa. ki je tehtal 18.67 kg.

  Video

  Vir: http://media.rtv.rs

  Čari ribolova - 08.09.2017

  Podrobnosti o jezeru Čepel

  Jezero je nastalo z iskopavanjem peska v šestdesetih letih prejšnjega stoletja, njegova površina je približno 12 ha. Jezero Čepel je bogato poseljeno s kapitalnimi krapi, katerih teža se giblje od 8 do 23 kg. Na imenovanem jezeru že vrsto let potekajo tudi tekme državnih prvenstev Srbije.

  Dolžina jezera znaša 320 m, širina pa 280 m. Povprečna globina znaša 6 m, največja globina pa je 11 m. Na jezeru je urejenih 18 lovnih mest, ki so namenjena krapolovu. Urejena so stranišča in tuši (M,Ž), celotno področje pa je pokrito s kvalitetnim Wi-Fi signalom.