Carp Cup Trident Lake, Ukrajina 2019

ekipa rzs slovenija

Reprezentanca RZS LKO 2019 na mednarodnem tekmovanju v Ukrajini

Podkomisija Ribiške zveze Slovenije za lov krapov z obtežilnikom, je na predlog vodje reprezentanc za LKO sprejela sklep, o udeležbi reprezentance 2019 na mednarodnem pokalnem tekmovanju kraparjev v Ukrajini. Tekmovanje je potekalo v dneh od 2. do 5. septembra 2019 na jezeru Trident Lake v kraju Prylbychi v Ukrajini. Na imenovanem jezeru bo prihodnje leto potekalo 22. svetovno prvenstvo, pod okriljem FIPSed. Organizator tekmovanja je povabil predvsem reprezentance, ki nameravajo sodelovati na 22. svetovnem prvenstvu 2020. Vsekakor je to tudi cilj naše reprezentance, če bodo le izpolnjeni vsi pogoji.

Carp Open Trident Lake 2019

Rok Batagelj, Erik Batagelj, Aleksander Poš, Željko Pušnik, Vinko Volf, Sidonija Kolar in Aleksander Kolar, smo sestavljali reprezentanco RZS za LKO 2019. Ostali tekmovalci, ki so imeli možnost sodelovanja v reprezentanci, so se temu odpovedali iz različnih razlogov.

Vodja reprezentanc RZS za LKO Sidonija Kolar, je kot že vsa leta do sedaj, poskrbela za zadosti finančnih sredstev, prevoz, hrano in nastanitev reprezentantov pred in po končanem tekmovanju. Nikomur od reprezentantov ni manjkalo ničesar, mogoče le nekaj več ribiške sreče, da bi bil končni rezultat še boljši.

Na tekmovanju je sodelovalo 32. ekip iz 11. držav. Organizator je pričakoval še večje število ekip, ker pa je v začetku leta že potekalo svetovno prvenstvo v JAR (Južno afriška republika), veliko reprezentanc ni imelo sredstev za udeležbo na tem tekmovanju.

Jezero Trident lake

Na jezeru Trident Lake je spuščanje rib obvezno. Lovi se na način ujemi&izpusti in letno organizirajo na imenovanem jezeru več kraparskih tekmovanj. Na obeh bregovih jezera je urejena tekmovalna trasa, ki omogoča postavitev do 90 tekmovalnih mest. Globina vode je med 1,5 in 4,5 metrov, kar omogoča v normalnih razmerah dokaj enakovreden lov za vse tekmovalce oziroma ekipe. Jezero naseljuje veliko število krapov in amurjev, katerih teža je v povprečju 8 kilogramov. Do vseh tekmovalnih mest se je mogoč dostop z vozili, je pa cesta izredno slaba in v času padavin, je to zagotovo velika težava. Upamo, da bo do naslednjega leta, ko bo tam potekalo svetovno prvenstvo, cesta utrjena in kolikor toliko normalno prevozna.

Dobra uvrstitev naše ekipe

Pri žrebu tekmovalnih mest smo imeli dokaj srečno roko. V sektorjih A in C smo izžrebali dve krajni mesti, ekipa, ki je lovila v sektorju B, pa je lovila v sami sredini sektorja. Vodostaj je bil zaradi urejanja tekmovalne trase na nekaterih delih jezera nižji za dobrega 1/2 metra od normalnega. Spremenljivi vremenski pogoji pa so botrovali temu, da so se ribe pomaknile v globji del jezera. V plitvinah prijemov ni bilo, zato je naša ekipa v sektorju B ostala brez ulova. V ostalih dveh sektorjih sta bili naši ekipi dobro uvrščeni. Brata Batagelj sta zasedla šesto mesto (6) med pari in sta si zaslužila vse čestitke! Teh ni bilo malo, tudi večkratni svetovni prvaki iz sosednje Hrvaške, so jima čestitali za odličen rezultat.

Pot je minila brez vsakih zapletov

Ukrajina je bila večini neznanka, saj še nihče ni potoval v to državo. Vedeli smo, da so ceste katastrofalne in da lahko imamo težave na carini. Oba kombija, nabito polna ribiške opreme in vab, so cariniki dodobra pregledali, ker pa smo imeli urejeno vso potrebno dokumentacijo, nismo imeli večjih težav pri prehodu meje iz Madžarske v Ukrajino in nazaj. Res je, da smo čakali na prestop kar nekaj ur, vse ostalo pa je bilo s strani predstavnikov policije in carine iz obeh držav, zelo korektno.

Pridobili smo koristne informacije

Odločitev vodstva reprezentance o tem, da se letošnja reprezentanca udeleži tekmovanja na jezeru Trident Lake, je bila zagotovo pravilna. Tako vodstvo, kot tudi ostali reprezentantje, so pridobili veliko informacij o prizorišču prihodnjega svetovnega prvenstva kraparjev. Pot v Ukrajino in vse ostalo ne bo več neznanka, vsi zbrani podatki pa bodo reprezentantom na svetovnem prvenstvu 2020 v veliko pomoč.

Zahvala donatorjem

Zahvaljujemo se vsem donatorjem, ki so nesebično pomagali reprezentantom RZS za LKO 2019, da so se lahko udeležili mednarodnega tekmovanja na jezeru Trident Lake v Ukrajini.

Vodstvo reprezentance RZS za LKO 2019