3. tekma DP RZS LKO 2020

RD Brežice, akumulacija Sava

  • Organizator – Ribiška zveza SlovenijeTPK RZS LKO
  • Izvajalka tekme – Ribiška družina Brežice
  • Glavni sodnik: Milan RODOŠEK
  • Tehniško osebje: TPK RZS LKO, RD Brežice

Datum: od 12. do 14. junija 2020

Tekma je potekala na tekmovalni trasi akumulacije Sava, ki je bila urejena in zakoličena skladno s pravili RZS za LKO. Tekmovalna trasa je bila razdeljena na dva (2) sektorja, tekmovalna mesta (boksi) so bili zakoličeni v skladu s pravili RZS za LKO. Vsa tekmovalna mesta so bila postavljena na način, ki je omogočal nemoten ribolov vsem ekipam/tekmovalcem. Za tehtanje ulovljenih rib sta poskrbela glavni sodnik Milan Rodošek in tehtalec, član RD Brežice. Vodja reprezentanc LKO Sidonija Kolar, je skrbela za redno objavo rezultatov.  V času trajanja tekme ni bilo zaznanih nobenih nepravilnosti. Vsi prisotni so dosledno upoštevali pravila.

Akumulacijo Sava naseljuje veliko število krapov in amurjev, ki dosegajo zavidljive teže. Na tej vodi je bil pred časom ulovljen tudi najtežji krap v Sloveniji s težo 39,5 kg. Razmere za tekmovalce so bile izredno težke, saj je ves čas trajanja tekme pihal močan veter, zaradi uravnavanja nivoja vode na HE Brežice pa je bil tok tako močan, da je odnašal hrano kot tudi sisteme iz lovnih mest. Ulovljeni sta bili samo dve (2) ribi, krap s težo 6.050 g in amur s težo 15.775 g. Obe ribi sta bili tehtani in vrnjeni nazaj v vodo v najkrajšem možnem času. Ulovljeni ribi sta bili zdravi in v dobri telesni kondiciji.

Zmago na drugi tekmi za naslov državnega prvaka si je priborila ekipa RD Pesnica Lenart. Drugo uvrščena je bila ekipa RD Voglajna. Ostale ekipe so bile brez ulova.

Uvrstitev ekip

1. mesto RD PESNICA/LENART - A. Poš, Ž. Pušnik, D. Mlakar, 1 točka, 15.775 g, 1 riba

2. mesto RD VOGLAJNA - V. Volf, R. Mešiček, B. Cvelbar, 1 točka, 6.050 g, 1 riba

3. mesto RD BLED - J. Šepić, B. Orlić, L. Orlić, 3 točke, 0 g, 0 rib

3. mesto RD BREŽICE - S. Kadić, F. Rozman, 3 točke, 0 g, 0 rib

3. mesto RD SLOV. BISTRICA - A. Kolar, B. Golež, S. Kolar, 3 točke, 0 g, 0 rib

6. mesto RD BISTRICA I. B. - R. Horvat, K. Planinc, I. Petković, 6 točk, 0 g, 0 rib

6. mesto RD RENČE - R. Batagelj, E. Batagelj, 6 točk, 0 g, 0 rib

Skupaj ulovljeni 2 ribi s skupno težo 21,83 kg

Povprečna teža 10,91 kg

Vse o točkovanju najdete v pravilih LKO