2. tekma DP RZS LKO 2019

2-tekma-pesnica-lko

RD Pesnica / Lenart, Radehova

  • Organizator – Ribiška zveza SlovenijeTPK RZS LKO
  • Izvajalka tekme – Ribiška družina Pesnica/Lenart
  • Glavni sodnik: Milan Rodošek
  • Tehniško osebje: RD Pesnica/Lenart

Datum: od 26. do 28. april 2019

Tekma je potekala na tekmovalni trasi jezera Radehova, ki je bila urejena in zakoličena skladno s pravili RZS za LKO. Vsa tekmovalna mesta so bila postavljena na način, ki je omogočal prosti prehod sprehajalcem, brez da bi motili tekmovalce pri izvajanju ribolova. Za tehtanje ulovljenih rib so poskrbeli člani domače ribiške družine, ki si zaslužijo odlično oceno. Glavni sodnik Milan Rodošek je nadziral potek tekmovanja, predvsem ravnanje tekmovalcev z ulovljenimi ribami in natančnost tehtalcev pri vpisu ulova. V času trajanja tekme ni bilo zaznanih nobenih nepravilnosti. Dosledno upoštevanje pravil in dobro vzdušje med tekmovalci, kljub nič kaj prijaznemu vremenu, dajejo tekmam v lovu krapov poseben čar.

Zahvaljujoč režimu ujemi in izpusti v jezeru ne manjka krapov s težo preko deset kilogramov. Najtežji, na tej tekmi ulovljeni krap, je tehtal 15.525 g (RD Renče). Vse ulovljene ribe so bile, zahvaljujoč ekipi tehtalcev, nepoškodovane vrnjene nazaj v vodo v najkrajšem možnem času. Skupno je bilo v dokaj neugodnih vremenskih pogojih ulovljenih več kot 500 kilogramov rib, povprečna teža pa je znašala kar 7.370 g.  Vse ribe so bile zdrave in v dobri telesni kondiciji.

Zmago na drugi tekmi za naslov državnega prvaka si je priborila ekipa RD Renče. Drugo uvrščena je bila ekipa RD Pesnica/Lenart, tretje mesto pa je zasedla ekipa RD Bistrica.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

PRENOS